Presentació de la Campanya de Fruita d’Estiu 2018

El Consell Català de la Producció Integrada dona les gràcies a les autoritats, representants del sector fruiter, Carrefour, Plusfresc i mitjans de comunicació, per la seva presència a l’acte de presentació de la Campanya de Promoció de Fruita d’Estiu 2018, que va tenir lloc al Palau de Margalef de Torregrossa (Lleida)

La campanya de Promoció a Carrefour i Plusfresc

El Consell Català de la Producció Integrada (CCPI) posa en marxa, per setè any consecutiu, finançada amb fons FEADER, del DAAM i propis, una campanya de promoció en 35 establiments de Catalunya per donar a conèixer als consumidors els beneficis dels aliments produïts d’acord amb aquest sistema productiu. Aquest any s’incorporen nous establiments 22 el nombre d’establiments Carrefour i 13 les de PlusFresc.

La campanya es realitza en dues etapes. La primera a l’estiu (juliol i agost), en què els cultius d’estiu com préssec, nectarina, paraguaià, cirera, etc. tenen més presència en el punt de venda; i la segona a l’hivern (octubre i novembre), en què la poma i la pera són les referències que es trobaran al mercat identificades.

A la campanya d’hivern s’estan tancant les negociacions per incorporar a Consum.
Concretament, la campanya d’estiu es farà els divendres i dissabtes des del 8 de juliol al 19 d’agost. Durant la campanya de promoció les hostesses informaran els consumidors sobre el significat de la producció integrada i la forma d’identificar els productes, alhora que oferiran degustacions per tal de fomentar la venda de productes de proximitat i de producció integrada. En total, la campanya consistirà en 1.200 hores de promoció.

La finalitat de la campanya és donar a conèixer al consumidor les característiques dels productes de producció integrada, és a dir, que són aliments de Catalunya, que s’han produït mitjançant mètodes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient i que els seus beneficis estan garantits mitjançant una certificació oficial.
La campanya en punt de venda s’acompanya d’una campanya de promoció en televisió amb la retransmissió de l’spot a TV3 i 8tv. Els espectadors podrán veure l’espot durant part de la campanya de promoció als programes següents; el Gran Dictat, Espai Terra, i Divendres de TV3, i 8 al dia de 8tv.
En l’acte de presentació s’informarà també de la campanya que es realitza conjuntament amb ALESSA i els Consells Comarcals del Segrià, Pla d’Urgell i Urgell pel foment de la producció integrada en els menús escolars.

Eslògan de la campanya:

Aliments locals, aliments de confiança
Respecten la terra i el medi ambient
Són bons per a tu
Són de Catalunya

EMPRESES QUE PARTICIPEN A LA CAMPANYA
Les empreses (agrupacions) certificades en producció integrada que participaran
a la campanya mitjançant la venda de productes per als establiments Carrefour, i
PlusFresc . Actel SCCL, Giropoma, Nufri, Fruits de Ponent, Don Sol, Grup Fruiter. Fruilar, Arilfrut i Girona Fruits.

1st World Conference on Soil and Water Conservation under Global Change

Aconseguir una vida sostenible a la Terra a través de la conservació de l’aigua i del sòl en les condicions actuals de canvi climàtic és l’objectiu del congrés internacional 1st World Conference on Soil and Water Conservation under Global Change (CONSOWA), que el campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) acull aquesta setmana, de dilluns a divendres, i que compta amb la participació d’un total de 230 experts de 36 països d’arreu del món.

La conferència inaugural del Congrés va a càrrec del científic indi i professor de Ciència del Sòl a la Universitat de l’Estat d’Ohio (Estats Units), Sr. Rattal Lal, guardonat amb el Premi Nobel de la Pau el 2007 com a membre del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC).

El Consell Català de la Producció Integrada aprofita la participació en aquest Congrés per donar a conèixer el significat de la producció integrada, sistema productiu que a Catalunya representa un 36% de la producció de fruita dolça, i que té com a objectiu produir aliments de qualitat mitjançant mètodes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient.

Us deixem unes imatges que il•lustren la nostra participació al Congrés. En una d’aquestes ens acompanya el Sr. Ildefonso Pla Sentís, professor emèrit de la UdL i director del Congrés.

Per acabar, donem l’enhorabona als responsables del Congrés, als quals agraïm que ens donin l’oportunitat d’oferir als assistents un producte bo i lleidatà: la fruita de producció integrada.

El Consell Català de la Producció Integrada amb el bàsquet cadet masculí

La fruita de Producció Integrada ha estat present al Campionat d’Espanya Cadet Masculí format per 32 equips que del 21 al 27 han disputat el torneig de bàsquet als pavellons de Lleida i Torrefarrera. Els millors talents d’aquest esport han pogut gaudir de la millor fruita de Lleida produïda amb la norma tècnica de Producció Integrada. Felicitem a tots els participants.

LA FRUITA DE PRODUCCIÓ INTEGRADA AMB L’ESPORT

Aquest diumenge 14 de maig ha tingut lloc al pavelló Nou Inpacsa de Balaguer, la 12a Trobada d’Escoles de Bàsquet organitzada per la Representació Territorial de Lleida de la Federació Catalana de Basquetbol. 25 clubs, amb un total de 82 equips han competit en categories mini, premini, escola i baby. Amb aquesta trobada s’ha posat punt final al cicle de trobades d’Escola de Bàsquet de la temporada 2016/2017.

Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Segrià, Alessa i el Consell Català de la Producció Integrada

Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Segrià, Alessa i el Consell Català de la Producció Integrada per difondre la producció integrada en els menjadors escolars.

Avui dimecres dia 25 de gener ha tingut lloc a l’Escola Sant Salvador d’Albatàrrec l’acte de presentació del conveni entre les tres entitats. A l’acte hi ha assistit el Sr. David Masot, vicepresident del Consell Comarcal del Segrià i cap de l’Àrea d’Ensenyament, el Sr. Xavier Rivera i Medina, representant d’ALESSA , i el senyor Antoni Escarp, president del Consell Català de la Producció Integrada.

L’objecte d’aquest Conveni és establir la col·laboració entre el Consell Comarcal del Segrià, ALESSA i el Consell Català de la Producció Integrada per fomentar el consum de productes de producció integrada en els menjadors escolars gestionats per ALESSA, en virtut del contracte que té signat amb el Consell Comarcal del Segrià.

A través d’aquest conveni les entitats es comprometen a:

 El Consell Comarcal del Segrià, es compromet a incentivar i potenciar l’ús de productes de producció integrada en els menús escolars que són competència del Consell Comarcal.

 ALESSA a incloure productes de producció integrada en els seus menús, i difondre el logotip de la producció integrada i el seu significat en els centres escolars.

 I el Consell a difondre entre els escolars i les AMPES els beneficis de la producció integrada a través de campanyes de promoció específiques. El Consell Comarcal del Segrià, té la competència delegada per part del Departament d’Ensenyament per a la gestió dels serveis escolars de menjadors als centres docents públics de titularitat del Departament d’Ensenyament.

Els menjadors que es beneficien d’aquest conveni són 36, els quals formen part del contracte entre el Consell Comarcal i ALESSA.

La comarca del Segrià té inscrites al registre del Consell Català de la Producció Integrada 11.360 hectàrees de fruita dolça, el que representa un 64,77% de les hectàrees que hi ha a Catalunya de fruita dolça en producció integrada. Més del 36% de les hectàrees de Catalunya de fruita dolça es produeixen d’acord amb aquest sistema productiu respectuós amb l’entorn.

Qualitat Global en Producció Integrada

Avui ha tingut lloc una Jornada Tècnica sobre Qualitat Global l’Escola d’Agrònoms de la UdL. La mateixa ha estat inaugurada pel vicepresident del Consell Català de la Producció Integrada, Sr. Josep Segura i ha comptat amb tècnics i representants de les entitats certificadores. Els ponents que han participat són: Sr. Vicente Caballer de AGQ Labs, Sr. Carlos Valdivia de Bureau Vertias, Sra. Alicia Ramos de AGQ Labs i Sr. Nazario Muñoz, soci director de FoodExperts.

Jornada tècnica sobre qualitat global

El Consell Català de la Producció Integrada us convida a la Jornada que tindrà lloc demà dimecres a partir de les 10.30 hores a la sala d’actes de l’edifici principal del Campus ETSEA (Escola d’Agrònoms de la UdL). Us deixem el cartell.

El Consell Català de la Producció Integrada presenta la nova campanya de promoció a Plusfresc

Plusfresc ha acollit aquest matí la presentació de la campanya de tardor dels productes de Producció Integrada, poma i pera. Aquesta proposta és finançada amb els fons del FEADER, DARP i propis.

La mateixa ha comptat amb la presència de la Directora General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Sra. Teresa Masjuan, el president del Consell Català de la Producció Integrada, Sr. Antoni Escarp, el director general de Plusfresc Sr. Francisco González, així com el director de frescos de Plusfresc Sr. Antoni Pueyo. També ha comptat amb representació del sindicat Unió de Pagesos, productors i centrals comercialitzadores.

L’acció promocional es durà a terme en 28 establiments de Catalunya per donar a conèixer als consumidors els beneficis dels aliments produïts d’acord amb aquest sistema productiu, mitjançant mètodes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient i que els seus beneficis estan garantits mitjançant una certificació oficial.

Concretament, la campanya es farà els divendres i dissabtes des del 21 d’octubre fins al 25 de novembre als centres Carrefour, PlusFresc i CanTorreta, amb els productes de poma i pera etiquetats amb aquest distintiu de qualitat.

Durant la promoció les hostesses informaran els consumidors sobre el significat de la producció integrada i la forma d’identificar els productes, alhora que oferiran degustacions amb pera Conference per tal de fomentar la venda de productes de proximitat i de producció integrada. En total, la campanya consistirà en 672 hores de promoció.

Els consumidors trobaran els productes (pomes i peres) identificats amb una marieta, que simbolitza el respecte per la fauna i la flora locals, i també pel pagès i el consumidor.

Aquest any s’informa el consumidor d’altres productes que també es poden adquirir a l’establiment identificat amb la marieta, com és el vi RAIMAT, l’Oli Degustus (Cooperativa Agroindustrial Catalana de La Granadella) producte que també és present a Carrefour i/o Plusfresc i que està certificat com a producció integrada.

En aquesta campanya d’hivern 2016 el consumidor, trobarà en punt de venda un producte, com la DOP Pera de Lleida, que està certificat en producció integrada i, alhora, està sota una IGP/DOP.
Agrupacions que participen en la campanya.

Les empreses (agrupacions) certificades en producció integrada que participen en la campanya mitjançant la venda de productes per als establiments Carrefour, PlusFresc i Casa Pairal són: Actel, Giropoma, Nufri, Fruits de Ponent, Cooperativa de Soses “Don Sol”, Grup Fruiter, Fruilar, Arilfrut i Raimat.

Consell Català de la Producció Integrada

KIWA España SLU

LGAI Technological Center, SA

Bureau Veritas Iberia, SL

   

La UE participa amb el finançament de les actuacions per a la participació i per a les activitats d’informació i promoció dels programes de qualitat dels aliments.

COPY: Consell Català de la Producció Integrada 2016 - ccpi@producciointegrada.cat - Tel +34 973 28 24 81

Avís legal: El Consell Català de la Producció Integrada permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització, que no es desnaturalitzi la informació i que no es contradigui amb una llicència específica.