Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Segrià, Alessa i el Consell Català de la Producció Integrada per difondre la producció integrada en els menjadors escolars.

Avui dimecres dia 25 de gener ha tingut lloc a l’Escola Sant Salvador d’Albatàrrec l’acte de presentació del conveni entre les tres entitats. A l’acte hi ha assistit el Sr. David Masot, vicepresident del Consell Comarcal del Segrià i cap de l’Àrea d’Ensenyament, el Sr. Xavier Rivera i Medina, representant d’ALESSA , i el senyor Antoni Escarp, president del Consell Català de la Producció Integrada.

L’objecte d’aquest Conveni és establir la col·laboració entre el Consell Comarcal del Segrià, ALESSA i el Consell Català de la Producció Integrada per fomentar el consum de productes de producció integrada en els menjadors escolars gestionats per ALESSA, en virtut del contracte que té signat amb el Consell Comarcal del Segrià.

A través d’aquest conveni les entitats es comprometen a:

? El Consell Comarcal del Segrià, es compromet a incentivar i potenciar l’ús de productes de producció integrada en els menús escolars que són competència del Consell Comarcal.

? ALESSA a incloure productes de producció integrada en els seus menús, i difondre el logotip de la producció integrada i el seu significat en els centres escolars.

? I el Consell a difondre entre els escolars i les AMPES els beneficis de la producció integrada a través de campanyes de promoció específiques. El Consell Comarcal del Segrià, té la competència delegada per part del Departament d’Ensenyament per a la gestió dels serveis escolars de menjadors als centres docents públics de titularitat del Departament d’Ensenyament.

Els menjadors que es beneficien d’aquest conveni són 36, els quals formen part del contracte entre el Consell Comarcal i ALESSA.

La comarca del Segrià té inscrites al registre del Consell Català de la Producció Integrada 11.360 hectàrees de fruita dolça, el que representa un 64,77% de les hectàrees que hi ha a Catalunya de fruita dolça en producció integrada. Més del 36% de les hectàrees de Catalunya de fruita dolça es produeixen d’acord amb aquest sistema productiu respectuós amb l’entorn.

Qualitat Global en Producció Integrada

Avui ha tingut lloc una Jornada Tècnica sobre Qualitat Global l’Escola d’Agrònoms de la UdL. La mateixa ha estat inaugurada pel vicepresident del Consell Català de la Producció Integrada, Sr. Josep Segura i ha comptat amb tècnics i representants de les entitats certificadores. Els ponents que han participat són: Sr. Vicente Caballer de AGQ Labs, Sr. Carlos Valdivia de Bureau Vertias, Sra. Alicia Ramos de AGQ Labs i Sr. Nazario Muñoz, soci director de FoodExperts.

Jornada tècnica sobre qualitat global

El Consell Català de la Producció Integrada us convida a la Jornada que tindrà lloc demà dimecres a partir de les 10.30 hores a la sala d’actes de l’edifici principal del Campus ETSEA (Escola d’Agrònoms de la UdL). Us deixem el cartell.

El Consell Català de la Producció Integrada presenta la nova campanya de promoció a Plusfresc

Plusfresc ha acollit aquest matí la presentació de la campanya de tardor dels productes de Producció Integrada, poma i pera. Aquesta proposta és finançada amb els fons del FEADER, DARP i propis.

La mateixa ha comptat amb la presència de la Directora General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Sra. Teresa Masjuan, el president del Consell Català de la Producció Integrada, Sr. Antoni Escarp, el director general de Plusfresc Sr. Francisco González, així com el director de frescos de Plusfresc Sr. Antoni Pueyo. També ha comptat amb representació del sindicat Unió de Pagesos, productors i centrals comercialitzadores.

L’acció promocional es durà a terme en 28 establiments de Catalunya per donar a conèixer als consumidors els beneficis dels aliments produïts d’acord amb aquest sistema productiu, mitjançant mètodes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient i que els seus beneficis estan garantits mitjançant una certificació oficial.

Concretament, la campanya es farà els divendres i dissabtes des del 21 d’octubre fins al 25 de novembre als centres Carrefour, PlusFresc i CanTorreta, amb els productes de poma i pera etiquetats amb aquest distintiu de qualitat.

Durant la promoció les hostesses informaran els consumidors sobre el significat de la producció integrada i la forma d’identificar els productes, alhora que oferiran degustacions amb pera Conference per tal de fomentar la venda de productes de proximitat i de producció integrada. En total, la campanya consistirà en 672 hores de promoció.

Els consumidors trobaran els productes (pomes i peres) identificats amb una marieta, que simbolitza el respecte per la fauna i la flora locals, i també pel pagès i el consumidor.

Aquest any s’informa el consumidor d’altres productes que també es poden adquirir a l’establiment identificat amb la marieta, com és el vi RAIMAT, l’Oli Degustus (Cooperativa Agroindustrial Catalana de La Granadella) producte que també és present a Carrefour i/o Plusfresc i que està certificat com a producció integrada.

En aquesta campanya d’hivern 2016 el consumidor, trobarà en punt de venda un producte, com la DOP Pera de Lleida, que està certificat en producció integrada i, alhora, està sota una IGP/DOP.
Agrupacions que participen en la campanya.

Les empreses (agrupacions) certificades en producció integrada que participen en la campanya mitjançant la venda de productes per als establiments Carrefour, PlusFresc i Casa Pairal són: Actel, Giropoma, Nufri, Fruits de Ponent, Cooperativa de Soses “Don Sol”, Grup Fruiter, Fruilar, Arilfrut i Raimat.

Antoni Escarp, nou president del Consell Català de la Producció Integrada

Avui ha tingut lloc el relleu de la presidència i membres de junta del Consell Català de la Producció Integrada com a conseqüència de les eleccions celebrades el proppassat setembre. Eliseu Muní ha passat la presidència a Antoni Escarp en un acte en el qual també han pres possessió nous membres de junta.

Eleccions al Consell Català de la Producció Integrada

eleccioconsell-catala-piAquest mes de setembre han tingut lloc les eleccions a la renovació de junta del Consell Català de la Producció Integrada: UP ha estat la guanyadora de les mateixes amb un 12% de participació dels 2667 operadors productors. Unió de Pagesos es va imposar a les votacions amb 259 vots (76,63%) i el JARC amb 77 vots (22,78%) del cens. Per part dels elaboradors no va fer falta votar en presentar-se una única candidatura per part de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).

Guanyadors del concurs de vídeo “La Marieta”

14446151_1012232215552398_1137454314487995946_nHola Us deixem els guanyadors del concurs de vídeo de “la Marieta”. Dues entrades per Port Aventura per: Marc Riera i Eloi Esmet i un cap de setmana per a dues persones en un allotjament rural a Catalunya per Gabriela Georgiana. Enhorabona a tots i totes!

Ja tenim el guanyador del concurs Rural Marieta

Hola! Un cop realitzat el sorteig entre les persones que han participat en el concurs Rural Marieta, us comuniquem que el guanyador ha estat en Francesc B. T. de Vilanova i la Geltrú, i gaudirà d’un cap de setmana per a dues persones en un allotjament rural a Catalunya tal com figurava a les bases del concurs. Enhorabona!!!

La sala Sunka de Plusfresc ha acollit durant el mes de setembre quatre tastos de producte en Producció Integrada

Més de noranta persones han participat en els tastos (organitzats per a aquest mes de setembre a l’espai SUNKA de Plusfresc, els dies: 6, 7 i 13 i 14 de 19 a 20 hores), de producte de DO Costers de Segre i de DOP Pera de Lleida en Producció Integrada. Les mateixes han estat presentades per Maite Ros, secretària tècnica del CCPI, que ha explicat als assistents el sistema productiu en Producció Integrada i dirigida per Gemma Echevarria, tècnica del IRTA i d’Olga Codina secretària tècnica de la DO Costers del Segre. Aquesta acció compta amb el patrocini del Fons Europeu de Desenvolupament Rural: Europa inverteix a les zones rurals i el DARP.

Consell Català de la Producció Integrada

KIWA España SLU

LGAI Technological Center, SA

Bureau Veritas Iberia, SL

COPY: Consell Català de la Producció Integrada 2016 - ccpi@producciointegrada.cat - Tel +34 973 28 24 81

Avís legal: El Consell Català de la Producció Integrada permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització, que no es desnaturalitzi la informació i que no es contradigui amb una llicència específica.