Aconseguir una vida sostenible a la Terra a través de la conservació de l’aigua i del sòl en les condicions actuals de canvi climàtic és l’objectiu del congrés internacional 1st World Conference on Soil and Water Conservation under Global Change (CONSOWA), que el campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) acull aquesta setmana, de dilluns a divendres, i que compta amb la participació d’un total de 230 experts de 36 països d’arreu del món.

La conferència inaugural del Congrés va a càrrec del científic indi i professor de Ciència del Sòl a la Universitat de l’Estat d’Ohio (Estats Units), Sr. Rattal Lal, guardonat amb el Premi Nobel de la Pau el 2007 com a membre del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC).

El Consell Català de la Producció Integrada aprofita la participació en aquest Congrés per donar a conèixer el significat de la producció integrada, sistema productiu que a Catalunya representa un 36% de la producció de fruita dolça, i que té com a objectiu produir aliments de qualitat mitjançant mètodes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient.

Us deixem unes imatges que il•lustren la nostra participació al Congrés. En una d’aquestes ens acompanya el Sr. Ildefonso Pla Sentís, professor emèrit de la UdL i director del Congrés.

Per acabar, donem l’enhorabona als responsables del Congrés, als quals agraïm que ens donin l’oportunitat d’oferir als assistents un producte bo i lleidatà: la fruita de producció integrada.